Bøger / skønlitteratur / roman

Vagt forbi


Beskrivelse


Krimi. Brady Hartsfield, bedre kendt som Mercedesmorderen, er ikke færdig med denne verden. Selvom han tilsyneladende er uoprettelig hjerneskadet, tror Bill Hodges, at Brady har noget at gøre med en række selvmord.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 30. mar. 2017

En række selvmord plager byen, hvor Mercedesmorderen 6 år tidligere slog til. Tilsyneladende har de døde alle forbindelse til den voldsomt hjerneskadede morder, som Bill Hodges mistænker for at spille mere skadet, end han er. For læsere af krimiserien med Bill Hodges.

Selvom Bill Hodges er pensioneret fra politiet og ikke kan få licens som privatdetektiv, kan han ikke holde sig fra faget. Sammen med Holly Gibney driver han det lille bureau "De som søger", og da han får en henvendelse fra sin tidligere makker i forbindelse med et selvmord, sætter han alt, inklusiv sit skrantende helbred, ind på at løse gåden om selvmordene blandt de overlevende efter Mercedesmorderen Brady Hartsfield og blandt plejepersonalet, hvor Brady er indlagt. Brady er stadig stærkt hjerneskadet ifølge hospitalet, men der går rygter om, at der sker mærkelige ting på hans stue, og Bill er overbevist om, at Brady faker sin tilstand.

En rigtig god afslutning på serien om Bill Hodges, som efter et lidt svagere andet bind, nu igen virkelig får nerve og spænding. Helt holde sig fra det overnaturlige kan King ikke, men kan man se ud over en enkelt afstikker, får man her virkelig en spændingsoplevelse af de gode.

I modsætning til seriens to første bind; MercedesmandenDe der søger og De der søger har King i seriens sidste bind sneget lidt fra sin tidligere genre ind. Ellers er Kings krimiserie helt på linje med den klassiske krimigenreI modsætning til seriens to første bind; Mercedesmanden og har King i seriens sidste bind sneget lidt fra sin tidligere genre ind. Ellers er Kings krimiserie helt på linje med den klassiske krimigenre.


litteratursiden.dk

d. 14. aug. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 14. aug. 2017

King serverer med sublim elegance et blast from the past i denne storslåede afslutning på en bemærkelsesværdig og kuldegysende krimitrilogi. Stephen Kings romaner har de seneste år ikke alle været li...


Jyllands-posten

d. 24. maj 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. maj 2017


Weekendavisen

d. 12. apr. 2017

af

af

Morten Hesseldahl

d. 12. apr. 2017