Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vampyrsøstrene - en lækker veninde


Beskrivelse


Vampyrsøstrene Daka og Silvania flytter til Tyskland. De skal nu gå i skole om dagen, lære at køre i sporvogn og skjule at de kan flyve. Hvordan undgår de, at andre opdager at deres far sover i en kiste?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2011

af

af

Else Lerche

d. 21. okt. 2011

De to titler om vampyr-søstrene hører til i den lette, enkle og humoristiske ende af vampyr-bøger, hvilket også ses af forsiderne. Bøgerne henvender sig til de 10-13 årige, mest piger.

Forfatteren er ny på dansk. I hjemlandet, Tyskland, er serien nu på otte titler og første bind filmatiseres. Tvillingesøstrene Daka og Silvania, o. 12 år, er halvvampyrer, mor er tysk, far er vampyr fra Transsylvanien. Herfra flytter familien til Tyskland. Skiftet volder en del problemer, hvilket skildres i bind et. Tvillingerne skal nu være vågne om dagen, undgå solen og finde ud af at køre i sporvogn. En mistroisk nabo gør det ikke lettere. Andet bind indledes med en vild flyvetur med veninden Helene, men går mere over til at være en krimi, hvor tvillingerne og bedstemor tages som gidsler ved et kunstrøveri. Retfærdigheden sker dog fyldest. Drengen Ludos evner til at forudse ting, virker lidt påklistret, men skal måske bruges i de kommende bind. Historierne er letløbende, humoristiske og har rigtig meget action. Personerne er beskrevet overfladisk, nogle let karikeret. Teksten er skrevet i et billedskabende, letlæseligt sprog.

De mange læsere af serien Min søster, vampyren, vil også synes om den nye serie.

Der er fart på handlingen i den næsten triviagtige vampyr-serie, og ikke alt skal man tænke lige dybt over. Men man føler sig virkelig godt underholdt. Begge bind er spændende læsning i et ret letlæseligt sprog. Der er flest vampyr-effekter i første bind og mere krimi over andet bind.