Bøger / faglitteratur / billedværker

Vandringer i Himalaya


Beskrivelse


Fotografisk billedværk med skildringer af såvel natur som mennesker, kultur, anekdoter m.m. fra forfatterens mange rejser i alle dele af Himalaya mellem årene 1988 til 2011.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2013

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 20. aug. 2013

Rejsebeskrivelse og fotos for alle med udlængsel og interesse for livet blandt Himalayas tinder. Kan formidles sammen med bøger om eventyrere, andre folkeslag og ukendte dele af verden.

Forfatteren har brugt ca. 30 år på at rejse Himalaya tyndt, og på at komme tæt på den blandede befolkning og deres liv. Bogen beskriver 21 rejser, der er delt efter geografi og kultur frem for kronologi. Hvert kapitel indledes med en præsentation af området og kulturen og efterfølgende rejsebeskrivelser. Tonen er meget personlig og intim men også beskrivende, især når det kommer til naturen og de mange personer der mødes på vejen. Da Ole Ejnar Hansen rejser i et lille selskab, kommer man tæt på og indenfor hos befolkningen. Gennem historierne beskrives religion, politik og dagligdag i en region, der har været præget af uro. Forfatteren har selv stået for fotodelen, og resultatet er en flot og billedmættet del, der komplimenterer teksten fint. Især er der mange fine portrætter. En fyldig ordliste afslutter bogen.

Forfatteren har tidligere skrevet Tibet : blandt melædere og åndemanere. Seks rejser i Tibet, 2011 ligner en del, da denne også tager udgangspunkt i gentagne rejser til området.

Bogen er en fyldig og fin foto- og rejsebog, der helt sikkert vil kunne vække udlængslen i de rejselystne. Samtidigt giver bogen er god beskrivelse af regionen og tankerne i en eventyrers hoved.