Bøger / faglitteratur

Vanskelige forældresamtaler - gode dialoger


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 31. aug. 2010

Undersøgelser viser, at samarbejdet mellem forældre og de professionelle i institutioner som børnehave, skolefritidsordning og skole har stor betydning for både børnenes sociale og faglige udvikling. Derfor er det af stor vigtighed at forældresamtalerne forløber godt. Også de vanskelige forældresamtaler. Denne bog om forældresamtaler henvender sig til lærere, pædagoger og studerende, som ønsker at udvikle sine kompetencer til at kunne tackle de svære forældresamtaler. Bogen kan anvendes som en del af pædagog- og læreruddannelsen eller som teamets forberedelse til forældresamtaler og til forældresamarbejde generelt.

Bogen er forskningsbaseret og en god "værktøjskasse" for lærere og pædagoger til håndtering af forældresamtaler. I teori og praksis gennemgås de faktorer, som spiller ind på forløbet af forældresamtalen, og som den professionelle kan anvende til at gøre samtalen positiv for alle ved at have forståelse for faktorens betydning. Teorien suppleres med mange forskellige øvelser, som kan anvendes til at overføre teorierne til egen praksis.

Det vil være oplagt også at læse Har vi en aftale? : magt og ansvar i mødet mellem folkeskole og familie, 2010.

Velskrevet bog, som giver gode og konkrete bud på, hvordan fagpersoner kan udvikle kompetencer til at kunne tackle de svære forældresamtaler.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 24 (2010)

af

af

Helge Christiansen

Årg. 127, nr. 24 (2010)


Læsepædagogen

Årg. 59, nr. 4 (2011)

af

af

Gitte Durinck

Årg. 59, nr. 4 (2011)