Bøger / faglitteratur til børn

Varme sten


Beskrivelse


Om sten - bl.a. bjergarter, ædelstene, guld, fossiler, mosaik, sten fra rummet og om at samle på sten. Med vejledning i hvordan voksen/barn sammen bruger bogen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2008

af

af

Ingrid Martlev

d. 5. dec. 2008

Faglig læsning for begynderlæsere. Layout signalerer let at læse, men teksten indeholder rigtig mange vanskelige ord. Kan nok læses fra 8 år. Forlaget anbefaler, at man læser bogen sammen med en voksen.

Bogen er blandt de første i en ny serie Faglig læsning fra Turbine, der ønsker at udfordre børnene på de forskellige læsestadier og udvikle deres læseevne. Den handler om sten - meget bredt. Første opslag handler om jordens indre illustreret med en "opskåret" jord, hvor man ser den indre kerne, den ydre kerne, en bjergkæde, der rager op over vandet med teksten: stenet skorpe. Et andet opslag handler om guld. Illustrationen viser to børn stående med hver sin store gule klump. Men teksten fortæller, at hvis de klumper, som børnene står med var af guld, så ville de ikke kunne løfte dem, for guld er meget tungt. Der er opslag om rav, fossiler, ædelstene, mosaikker og meget mere. Bagerst en lille quiz, uden facitliste, og et indeks. Nogle af ordene er markerede, de forklares bagerst. Teksten er skrevet med store typer, uden egentlig af være læsepædagogisk bearbejdet, og den er illustreret med fotos og tegninger. Der gives anvisning til, hvordan den voksne skal læse bogen sammen med sit barn.

For målgruppen er der ingen andre udgivelser om emnet.

Jeg synes, det er fint at voksne og børn kan finde sammen og snakke om naturens vidundere. Hvis denne bog kan fremme en sådan dialog, og den voksne kan forklare alt det, bogen ikke gør, så vil det være fint. Men bogen egner sig ikke til selvlæsning.Informationer og udgaver