Bøger / faglitteratur

Varmluftsstrategi for begyndere


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 6. mar. 2020

Forfatteren retter et skarpt, debatprovokerende blik mod de direktionsgange i virksomheder han selv som topleder har betrådt. At han i dag også er komiker er med til at forstærke et budskab om at tage luften af de alt for mange "varmluftsstrategier" i virksomhederne. En bog både for ledere og medarbejdere.

Bogen tager afsæt i en faktisk oplevelse fra forfatterens tid på direktionsgangen. Her vælger en direktion, efter at have udviklet en ny vision og mission, ikke at kommunikere arbejdet ud til de intetanende medarbejdere. Problemet var, at man lige havde kommunikeret en ny strategi og en trivselsplatform, og tænkte, at medarbejderne allerede var stopfordret med nyt fra direktionen. Hvordan tager man så luften ud af de alt for mange luftige strategier? Per Helge Sørensen opstiller "Fem pejlemærker for at stoppe idioti på arbejdet" som lyder: "Vi er ufleksible", "Vi er uimponerede", "Vi er uprofessionelle", "Vi er uansvarlige" og "Vi er uambitiøse". Per Helge Sørensen er civilingeniør, tidligere embedsmand, forfatter og komisk historiefortæller. Han har fx også skrevet krimien Mailstorm og har turneret som historiefortæller med forestillingen "Djøf med løg(n)".

Forfriskende, anderledes og underholdende bud på at få skudt nogle af de mange "varmluftsstrategier" ned, som topledelser sprøjter ud, til fordel for både medarbejdere og ledelse.

En anden bog om strategier er fx Strategi der virker.


Jyllands-posten

d. 3. okt. 2020

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 3. okt. 2020


Weekendavisen

d. 8. jan. 2021

af

af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 8. jan. 2021