Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Varspurv


Beskrivelse


Mikkel kender godt varulve, men har aldrig hørt om varspurve, før han selv bliver bidt af en! Nu er han dømt til at blive forvandlet til en blodtørstig spurv, hver gang det er fuldmåne, mens han desperat leder efter en kur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2019

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 30. aug. 2019

En gyser om Mikkel der bliver bidt af en blodtørstig gråspurv, en varspurv. For børn på 10-13 år.

Mikkel kommer ind på sit værelse og åbner vinduet, fordi der er lummert. Da han kommer tilbage fra badeværelset sidder en lille fugl på hans seng. Fuglen er en gråspurv med stirrende sorte øjne. Den flyver op og bider ham. En måned senere vågner Mikkel midt om natten og opdager at han er blevet en varspurv. Ikke en varulv, men en varspurv. Er det en forbandelse eller er det smitsomt? Mikkel leder efter en kur. Han bliver forvandlet til en blodtørstig spurv hver gang det er fuldmåne indtil da. En heks vil fange ham. Heksen bliver om natten forvandlet til en varkat, som gerne vil fange småfugle. Mikkel kommer på sporet af en kur; rubiner. Mikkel må slippe fra heksen, varkatten og undgå at forvandle andre til varspurve. Forfatteren har udgivet et par bøger for børn, fx De syv dværge - en eventyrlig historie om tidsrejser.

Der er både gys og eventyr i denne ret sjove gyser. Det har en god og stærk virkning på historien, at det er hovedpersonen Mikkel der beretter om hændelserne. Det gør fortællingen ekstra intens, uhyggelig og spændende.

En varulve-gyser der også har lidt eventyr er RødhatVarulven venter i mørket og en klassisk varulve gyser er Varulven venter i mørketEn varulve-gyser der også har lidt eventyr er Rødhat og en klassisk varulve gyser er .