Bøger / faglitteratur

Vasaerne : Sveriges mægtige kongeslægt


Beskrivelse


Om Vasaslægtens regeringstid fra Gustav Vasa, der tog magten tilbage i Sverige efter det Stockholmske blodbad i 1520, til sønnesønnen, den kendte krigerkonge, Gustav Adolf.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2018

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 6. mar. 2018

Historisk interesserede læsere kan glæde sig til denne detaljerede beskrivelse af Vasa-slægtens regeringstid i 1500- og 1600-tallets Sverige.

Forfatteren er journalist og udenrigskorrespondent og har skrevet mange historiske bøger. Med detaljer fra breve, andre kilder samt forskellige historikeres forskning fortæller han her om Vasa-slægten, der regerede Sverige i sammenlagt 131 år fra 1523 til 1654. Første tredjedel af bogen omhandler Gustav Vasa, der efter det Stockholmske Blodbad gjorde oprør mod danskerne og tog magten i Sverige. Tre af Gustav Vasas sønner blev konger ligesom hans sønnesøn den kendte krigerkonge Gustav Adolf, der var involveret i Trediveårskrigen. Også den polske del af Vasa-slægten belyses. Illustreret med farvefotos og malerier. Bagerst i bogen findes slægtstavle, litteraturliste, personregister m.m.

Udførlig og detaljeret fremstilling af en vigtig periode i Sveriges historie. Den lille skrifttype får teksten til at virke lidt kompakt, men indholdet er spændende og medrivende formidlet med mange detaljer og illustrationer. Bogen kommer godt omkring både personerne, dagliglivet ved hoffet og de politiske forhold.

På dansk skal man tilbage til 1940 for at finde en samlet fremstilling af Vasa-slægtens historie i Om Vasa-Kongerne og Carl X GustafFamilien Bernadotte. Den nuværende kongeslægts historie fortælles i Familien Bernadotte, der i opbygning og form minder om denne udgivelsePå dansk skal man tilbage til 1940 for at finde en samlet fremstilling af Vasa-slægtens historie i Om Vasa-Kongerne og Carl X Gustaf. Den nuværende kongeslægts historie fortælles i , der i opbygning og form minder om denne udgivelse.


Kristeligt dagblad

d. 16. mar. 2018

af

af

Lars Hovbakke Sørensen

d. 16. mar. 2018