Bøger / faglitteratur / veganske kogebøger

Vegansk for begyndere : morgen, middag og aften med masser af grønne proteiner


Beskrivelse


40 opskrifter på morgenmad, salater, sund fastfood, one pot pasta, gryderetter, kager og nicecreams.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2019

af

af

Camilla Sejerøe

d. 6. dec. 2019

Kogebog med opskrifter og viden om, hvad man har brug for som veganer. Nye veganere kan begynder her, men der er også opskrifter til de mere garvede.

Der indledes med et afsnit om, hvad kroppen har brug for, og hvordan man skaffer det, når man vælger at leve plantebaseret. Der er en guide til, hvordan man arbejder med råvarerne, fx hvordan man iblødsætter og koger diverse bønner og linser. Derefter følger opskrifterne, startende med morgenmad. Alle opskrifter er udstyret med fakta om, hvor mange kalorier, proteiner, fedt og kostfibre der er i, samt farvefoto. Der er desuden afsnit med kager uden sukker og "nicecream". Til sidst madplaner og indkøbslister. Bagerst register. Elizabeth Nebelong er uddannet inden for ernæring og sundhed.

En fin begynderbog med mange gode fakta. Der er meget fokus på ernæring og knap så meget på smag. Det nævnes at bogen også kan bruges som slankekur, hvis man følger madplanen, og det synes jeg er problematisk - det er ikke alle begynder-veganere, der trænger til at tabe sig.

Vi har Vegansk for begynderePlantemad fra 2017, der kan det samme, men som er oversat. Det kan godt betyde noget i forhold til råvareguiden. Desuden har vi Plantemad, der har mere fokus på opskrifterVi har Vegansk for begyndere fra 2017, der kan det samme, men som er oversat. Det kan godt betyde noget i forhold til råvareguiden. Desuden har vi , der har mere fokus på opskrifter.