Bøger / faglitteratur / øvelser

Vejen hjem : yoga for livet


Beskrivelse


Bogen går bag om yogaen som livsstil og livsfilosofi. Henvender sig til læsere, der er interesseret i mere end blot den fysiske yoga.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2021

af

af

Pernille Poulsen

d. 26. nov. 2021

Bogen går bag om yogaen som livsstil og livsfilosofi. Henvender sig til læsere, der er interesseret i mere end blot den fysiske yoga.

Med udgangspunkt i sine 20-års erfaring som yogaudøver, beskriver forfatteren yoga som en fysisk rejse ind i det filosofiske og en filosofisk rejse ind i det fysiske. Hun fortæller, hvordan man kan være "hjemme i sig selv" via yogaen uanset, hvor i verden man befinder sig, og hun er ikke tilhænger af den filosofi-løse yoga, der udøves i moderne fitnesscentre. De enkelte kapitler tager afsæt i et yogafilosofisk tema, som både sættes i en social kontekst og har en tilhørende fysisk praksis eller sekvens, der kropsliggør temaet. Sekvenserne kan findes på pranayogashala.dk/vejen-hjem. Bogens fotografier er taget af forfatterens søn Kornelius Monrad. Ann-Charlotte Monrad har tidligere udgivet: Hvor der er stille : en moderne guide til Patañjalis Yoga Sūtras.

En fin bog med stemningsfulde billeder. Der er tale om en bog, der primært handler om yogaens teori og filosofi.

Der findes mange bøger om yoga. Lignende bøger om filosofien i yoga kan nævnes: Yoga med omtankeIndre forvandling og Indre forvandling : en yogis guide til glædeDer findes mange bøger om yoga. Lignende bøger om filosofien i yoga kan nævnes: Yoga med omtanke og : en yogis guide til glæde.