Historisk analyse på akademisk niveau af baggrunden for velstanden i Danmark i tiden 1850-1930. For dig som er historisk interesseret og som læser akademisk litteratur.
"Hvorfor blev Danmark rigt - og ikke rigere?" Det er et af spørgsmålene i denne bog, som afdækker baggrunden for Danmarks velstand. Danmark er indtil den 1. verdenskrig et af verdens rigtigste lande med en økonomisk vækst som matcher. Men omkring 1930 er Danmark ikke mere i toppen, når gælder vækst. Bogen søger at afdække hvorfor og ser kritisk på, hvad vi almindeligvis måske tror om Danmarks vækst, at det var landbrug og andelsbevægelse, som førte an. Var det i stedet virksomheder i byer indenfor handel, søfart, industri, som var dynamo for Danmarks velstand? Det er et af hovedspørgsmålene i denne bog som er 2. bind i forfatterens trilogi. Et forskningsprojekt som startede i 2004 med en bevilling fra Velux Fonden. Bogen har 14 kapitler med overskrifter som fx "Den danske vej til velstand", "Stat, krig og marked", "Industri og håndværk - innovation og vækst i bredden" og "Fortællinger om vejen til velstand". Per Boje er professor emeritus fra Syddansk Universitet.
Imponerende historisk værk, som kræver at man er vant til at læse på akademisk niveau.
Der findes intet tilsvarende værk med fokus på velstand, men om industrialiseringen er der fx Det industrielle Danmark 1840-1914.