Bøger / skønlitteratur / krimi

Vejmordet


Beskrivelse


Krimi. Fronterne i Kingsmarkham er trukket skarpt op på grund af et motorvejsbyggeri, og det bliver ikke nemmere for kommissær Wexford, da en ung kvinde findes myrdet, og hans egen kone udsættes for kidnapning.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 1998

af

af

Annemette Suhr

d. 14. okt. 1998

Ruth Rendell behøver ikke nærmere præsentation. Hendes krimier holder høj klasse, og denne hendes nyeste historie om kriminalkommisær Wexford og hans folk er ingen undtagelse. Med sin veldrejede intrige er den elementært spændende - man slipper den ikke gerne, og det er grundlaget for al god krimilæsning. Rendell har som sædvanlig aldeles styr på personer, psykologi og handlemønstre, drejer plottet to ekstra omgange, så man som læser måske nok aner de skyldige, men alligevel får sig en overraskelse eller to undervejs. Bogen kulminerer som god krimi/spændingsroman i en handlingsmættet og meget overrumplende scene, som får alvorlige konsekvenser for flere af Wexfords medarbejdere. Også Wexford involveres personligt i den alvorlige sag om kidnapning, hans egen kone forsvinder, da hun er på vej til at besøge deres yngste datter og hendes nyfødte første barn. Omtrent samtidig forsvinder fire andre borgere fra Kingsmarkham, og de fem forsvundne har ingen fælles baggrund. Undervejs må politiet efterforske to dødsfald og presset truer med at blive for meget for Wexford. Det er ikke kun en krimi for fans af Rendell og den britiske krimitradition, men for alle, der elsker at blive fanget på spændingens krog.


litteratursiden.dk

d. 1. maj 2002

af

af

Vibeke Johansen

d. 1. maj 2002

En ny kriminalroman med kriminalkommisær Wexford kan man altid glæde sig til. I denne nye bog involveres Wexford personligt da hans kone kidnappes sammen med fire andre personer. Kidnapperne er fanati...


Jyllands-posten

d. 23. okt. 1998

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 23. okt. 1998


Politiken

d. 6. jan. 1999

af

af

Bo Tao Micha¨elis

d. 6. jan. 1999


Weekendavisen

d. 30. okt. 1998

af

af

Bo Bjørnvig

d. 30. okt. 1998


Aktuelt

d. 23. okt. 1998

af

af

Preben B. Christensen

d. 23. okt. 1998