Bøger / faglitteratur

Velfærdsinnovation : ledelse af nytænkning i den offentlige sektor


Beskrivelse


Der er brug for en transformation af den offentlige sektors innovationsevne, hvis fremtidens velfærdsudfordringer skal tackles.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Bræmer

2007

Henvender sig til ledere, konsulenter, studerende og lærere på videregående uddannelser. Vil ligeledes finde bred anvendelse i efteruddannelses- og lederudviklingsforløb.

Samfundets evne til velfærdsinnovation, at kunne nytænke og genopfinde vores centrale offentlige institutioner er nøglen til Danmarks fremtidige økonomiske og sociale succes. Velvidende at det offentlige har særlige vilkår at innovere under, nemlig at kunne balancere mellem idé og systematik, opridser bogen fundamentet, vilkår, drivkræfter, potentialer og muligheder. Der anlægges tre forskellige perspektiver på innovation, og kravene til kompetencer hos såvel medarbejdere som ledere analyseres.

Der findes rigtig meget litteratur om innovation. Specifikt kan den sammenlignes med Offentlig innovation, Børsens Forlag, 2006, som dog er meget mere kortfattet end denne. Endvidere er der stor overlap til Innovation gennem netværk, 2005.

En bredt funderet teoretisk bog om emnet, der dog samtidig har en god kobling til daglig praksis i det offentlige Danmark.


Sygeplejersken

Årg. 107, nr. 25/26 (2007)

af

af

Anna-Grethe Andreasen

Årg. 107, nr. 25/26 (2007)