Bøger / faglitteratur

Venligboerne : historien om en bevægelse


Beskrivelse


Historien om den folkelige bevægelse "Venligboerne". Venligboerne er mest kendt for arbejdet med flygtninge, men har også et bredere formål baseret på nøglesætningerne: "Vær venlig i mødet med andre", "vær nysgerrig, når du møder mennesker, der er forskellige fra dig" samt "mød forskellighed med respekt".

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2017

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 22. mar. 2017

Punktnedslag i den nye bevægelse Venligboerne, henvendt til interesserede i frivilligt arbejde på lokalt niveau.

Venligboerne udsprang i Hjørring 2014 og er siden, især via Facebook, vokset til anslået 150.000 deltagere i Danmark. Journalisten Malene Fenger-Grøndahl har skrevet og medvirket i en del bøger bl.a. om flygtninge. Hendes intention er gennem interviews af centrale personer, beskrivelse af enkelte aktiviteter og den sparsomme dokumentation at give glimt af hvordan bevægelsen opstod, udviklede sig (herunder også udfordringer og konflikter) samt at give et bud på fremtidsudsigterne. Bogen er illustreret med situations- og personfotoer.

Bevægelsens korte eksistens betyder at bogens intention om at holde sig til enkelte indtryk er lykkes ganske godt. Modsat mediernes generelle billede får læseren bl.a. indblik i at bevægelsen ikke kun handler om flygtninge, men om at folk på lokalt plan generelt er venlige og hjælpsomme samt hvordan dette sker. Dette er forskelligt i provinsen og København og de konflikter det medfører berøres. Bogen er i øvrigt letforståelig og skrevet i en nysgerrig neutral reportagestil.

Dette er den første bog om Venligboerne.


Journalisten

2017, nr. 3

af

af

Maria Brus Pedersen

2017, nr. 3


Weekendavisen

d. 19. maj 2017

af

af

Søren K. Villemoes

d. 19. maj 2017