Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Venskab


Beskrivelse


Fin billedbog om, hvad det er at være en god ven, og om hvordan man vedligeholder sine venskaber. Til højtlæsning for 3-6-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2021

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 19. maj 2021

Fin billedbog om, hvad det er at være en god ven, og om hvordan man vedligeholder sine venskaber. Til højtlæsning for 3-6-årige.

2 billedbøger i en ny serie "Store ord til små mennesker" om venskab og om venlighed. Bøgerne har ikke nogen egentlig handling, men består af 12 korte tekster med begreber med tilknytning til de 2 emner. Forfatter og illustrator har ikke tidligere udgivet bøger på dansk.

Bøgerne kan bruges som optakt til en snak om emnerne - også i institutioner. Teksterne er meget korte, og emnerne beskrives kun overfladisk. Udvalget af begreber virker lidt tilfældigt. Nogle beskrivelser er ret klichéprægede, fx "Hvis vi hjælper hinanden, bliver verden et bedre sted". Bag i begge bøger er en ordliste med ultrakorte forklaringer på 5 ord. Derudover er der en liste med 10 idéer til, hvordan man kan få mest muligt ud af bogen. Idéerne varierer meget - nogle er uden relation til emnet (fx hvad børnene i bogen mon hedder), mens andre er mere relevante (fx hvordan man er en god ven). Illustrationerne er fine og farverige, og bøgerne har et indbydende kvadratisk format.

Den lille bog om venlighedNye venner er en anden billedbog, som handler om måder at være venlig på. Nye venner beskriver også de positive aspekter ved venskaberDen lille bog om venlighed er en anden billedbog, som handler om måder at være venlig på. beskriver også de positive aspekter ved venskaber.Informationer og udgaver