Bøger / faglitteratur

Verden vil bedrages - gælder det også dig?


Beskrivelse


Eksempler på de mange svindelnumre der florerer, som udnytter vores håb, tillid og godtroenhed - set fra både bedrageren og ofrets ståsted. Om alt fra de såkalte Nigeria-breve og dating svindel over multi level marketing og pyramidespil til grundigt iscenesat økonomisk kriminalitet i milliardklassen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 18. okt. 2018

Føler du, at du har tjek på alle de letgennemskuelige svindelnumre der florerer? Pyramidespil, Nigeria-breve, ponzi-numre, kæreste-svindel osv. Ja, så er denne bog til dig, for svindlere og psykopater er der nok af, de er dygtigere end du tror, og du hjælper dem selv, med at snyde dig selv.

Skepsis hjælper ikke, er en af hovedpointerne i Sanne Udsens bog. Dem der vil narre os, besidder specielle kompetencer, og de fleste af os, vil kunne narres i et svagt øjeblik. Udsen har tidligere skrevet de relaterede bøger Psykopater i jakkesætStein og drømmefabrikken, om ikke-kriminelle psykopater og Stein og drømmefabrikken, om erhvervsbedrageri. I denne bog hører vi om de mange svindelnumre, der udnytter vores håb, tillid og godtroenhed. Det beskrives hvilke typer der udfører dem, deres karakteristika, samt grundende til at vi lader os forføre. Hvert kapitels emneområde er illustreret med et case-eksempelSkepsis hjælper ikke, er en af hovedpointerne i Sanne Udsens bog. Dem der vil narre os, besidder specielle kompetencer, og de fleste af os, vil kunne narres i et svagt øjeblik. Udsen har tidligere skrevet de relaterede bøger Psykopater i jakkesæt, om ikke-kriminelle psykopater og , om erhvervsbedrageri. I denne bog hører vi om de mange svindelnumre, der udnytter vores håb, tillid og godtroenhed. Det beskrives hvilke typer der udfører dem, deres karakteristika, samt grundende til at vi lader os forføre. Hvert kapitels emneområde er illustreret med et case-eksempel.

Bogen kommer utroligt godt rundt om sit emne og er exceptionelt researchet. Det er fascinerende at læse om hvordan bedragerierne fungerer og få dem præsenteret, både fra bedrageren og offerets ståsted. Udsen har skrevet en masse håndsikre facts ind i bogen og samtidigt gjort den underholdende at læse.

Når forbrydelser bliver digitaleSnydt har fokus på digital svindel og Snydt koncentrerer sig om kriminalitet i erhvervslivet, men indrager også psykopatologiske portrætter af svindlertypenNår forbrydelser bliver digitale har fokus på digital svindel og koncentrerer sig om kriminalitet i erhvervslivet, men indrager også psykopatologiske portrætter af svindlertypen.