Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Verdens hårdeste kamp


Beskrivelse


Science fiction. År 3002. Team Z bliver udtaget til verdens vildeste fodboldturnering. De går i skarp træning, og det går strygende, men pludselig er noget helt galt. Er det Herbert Gruft, der laver sabotage?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2013

af

af

Lars Larsen

d. 1. nov. 2013

3. bind i fodboldserien Team Z, der foregår i år 3002. Letlæst spænding og science fiction for børn fra 10 til 12 år. God til læsetræning.

Fodboldholdet Team Z i Zenitropa får et hologram på postmaskinen. De er blevet udtaget til at være med i den eftertragtede fodboldturnering Cirklen, der foregår på det cirkelrunde stadion, hvor der er 4 mål og indlagte overraskelser i kampene: mus, digitale benskinner eller pludselige huller, så spillerne ryger ud af spillet. Der er kort betænkningstid og nogle knaster skal ryddes af vejen før de kan sige ja, men det hele lykkes og efter et par dage er de klar til at tage af sted. Det går strygende i turneringen, men i de afgørende kampe står det klart, at Team Z bliver udsat for sabotage. Politiet bliver tilkaldt og sandheden kommer for en dag. En enkel og spændende historie om fodbold i en science fiction-ramme. Arne S. Weismüller illustrerer med sort/hvide tegninger i vekslende størrelser. De virker lidt sterile, men understøtter stemning og handling. Letlæst, dialogpræget tekst med mange beskrivelser fra fodboldbanen. Stor typografi med korte linjer og gode kapiteloverskrifter styrker læsbarheden.

Der er mange fodboldbøger til målgruppen, men ikke nogen der kombinerer science fiction og spænding, som denne serie.

Foldbold, spænding, og science fiction. Letlæst og god til læsestræning.