Bøger / faglitteratur

Verdens spejl : en ny kunsthistorie


Beskrivelse


Ved at inddrage en lang række kunstværker fra oldtiden til i dag i et globalt perspektiv viser forfatteren, hvordan kunst er et produkt af vores fælles erfaringer og som et spejl afbilder menneskets vilkår og grundlæggende kulturelle interessefelter.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 27. okt. 2009

Verdens spejl er en ny kunsthistorie, der præsenterer et bredt udsnit af kunstneriske frembringelser gennem tiden fra romanske skuplturer, over persiske manuskripter til malerier fra 1980'erne.

I en kunsthistorie er det afgørende, at illustrationerne er i orden, og det er de i den grad i denne bog. Lækre og med udførlige noter om, hvad kunstværket kan og gør. Ialt 372 illustrationer vekslende fra helsides til spillekortstore. Teksten er klar og godt formidlende uden at blive mere overfladisk end naturligt er, når mange århundreders frembringelser og viden skal præsenteres på ca. 500 store sider. Bagerst en tidstavle, der grafisk placerer værker omtalt i teksten i kronologisk rækkefølge. Hertil bibliografi, illustrationsliste og godt register.

Den engelske originaludgave er fra 2007. Nyeste anden populære kunsthistorie er Gombrichs Kunstens historie, der senest er kommet i revideret udgave i 2007. Disse to har samme anvendelighed som overskuelige gennemgange, der ikke giver køb på fagligheden.

Glimrende kunsthistorie, der giver et overblik og introduktion til kunstværker og kunstnere gennem tiden. Slutter omkring 1980. Mange og lækre illustrationer. Glimrende register. Bred anvendelighed til opgaveskrivende på gymnasiet og op til generelt kunstinteresserede. Læselig sats, halvstort format. Tung. Indbydende design og layout.


Kristeligt dagblad

d. 18. jan. 2010

af

af

Carsten Bach-Nielsen

d. 18. jan. 2010


Kunstmagasinet Janus

2009, nr. 4

af

af

Lone Schloo Erhardsen

2009, nr. 4Informationer og udgaver