Man skal være til murstensromaner, historiske facts tilsat lidt sex, kærlighed og personhistorie og en til tider halsbrækkende handling, og det er der rigtig mange læsere der er, så 2. del af Century trilogien er ventet med længsel.
1. del beskrev tiden fra 1911-1925. 2. del begynder i 1933 omkring Hitlers magtovertagelse, videre gennem krigen og efterspillet, idet den slutter af med en sovjetisk atomprøvesprængning i 1949. Vi følger næste generation af familierne fra del 1 og vi kommer rundt i verden: Tyskland, England, USA, Sovjet, Spanien, hvor familierne repræsenterer forskellige holdninger, bl.a. den tyske familie, hvor forældrene er socialdemokrater, mens sønnen er glødende nazist, senere kommunist. Follett har gjort et imponerende arbejde, men det er svært at undgå opremsning og personer, der blot optræder for at repræsentere en begivenhed eller holdning. Follett er i de senere år mest kendt for den tilsvarende middelalderkrønike Jordens søjler, 2001 og Uendelige verden.
Edward Rutherfurd kan minde om Follett med sine store romaner fra steder, fx New York, 2011. Leif Davidsen og Jan Guillou er også eksempler på denne genre. Vil man have mere dybde og kød på personerne, skal man bl.a. til Anna Funders Alt hvad jeg er, 2012, der beskriver Berlin og London i 1930'erne set fra en gruppe jødiske socialister.
Follett giver læseren et faktamættet og underholdende indblik i tiden omkring 2. verdenskrig, dog lidt opremsende og uden stor persondybde.