Bøger / skønlitteratur / roman

Verdensfortællerne


Beskrivelse


Science fiction. I en nær fremtid har Christian Dyrkøb skrevet en bog om konspirationsteorier. Pludselig bliver han jagtet, og han må alliere sig med folk fra en mystisk aktivistgruppe, der kæmper imod overvågningsteknologi. Men hvem kan han stole på?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2017

af

af

Michael Olsen

d. 10. maj 2017

Forfatteren Christian Dyrkøbs liv tager en uventet drejning, da han forsøger at sælge sit manuskript om konspirationsteorier. Hans liv er i fare, men han får hjælp fra en mystisk organisation. Science fiction for voksne læsere.

I en ikke nærmere defineret nær fremtid forsøger den danske forfatter Christian Dyrkøb at sælge sit manuskript til en bog om konspirationer. Via en forlagskontakt kommer han i kontakt med den mystiske aktivistgruppe "Fight the Shite", der især kæmper imod overvågning. En teknologifremvisning tager en uventet drejning og Christian bliver en jagtet mand, der må alliere sig både med den smukke Amanda fra aktivistgruppen og Terry Oswald fra forlaget, der vil købe hans bog. Men spørgsmålet er, hvem Christian kan stole på? Bogen indeholder forfatterens efterskrift, der fortæller om inspirationen bag fortællingen.

Dansk science fiction-roman med mange gode idéer, men er mere causerende i forhold til sine emner, end de egentlig er inkorporeret som en del af historien. Derfor er spændingskurven ikke særlig høj. Men hænger man i og læser historien til ende, er der emner, både tekniske og mytologiske, der kan give stof til eftertanke. Forsiden virker ret appellerende.

Tad Williams har skrevet serien "Otherland", fx bind 1 Universet ved siden af, der på sin vis også berører nogle af de samme emner som "Verdensfortællerne".


litteratursiden.dk

d. 14. juni 2017

af

af

Arne Larsen

d. 14. juni 2017

Vellykket dansk science fiction om tankekontrol og hjernemanipulation udformet som en solid spændingsroman. Dan Mygind, der er uddannet datalog, har skrevet adskillelige noveller, men denne historie e...