Bogen Vestre Landsret : fra Gråbrødre Kirke Stræde til Asmildklostervej en fortælling om Vestre Landsrets historie fra tidlig middelalder og til 2014, hvor en ny retsbygning tages i brug. Egnet til Viborgegnen, jurister og interesserede i retshistorie, arkitektur og indretning.
Der er tale om en flot bog, gennemillustreret med flotte fotos og skrevet i et lettilgængeligt sprog, krydret med mange pudsige og fængende anekdoter fra Vestre Landsrets historie. Eksempler på udviklingen i retssagernes emner og dommenes udfald historisk set. Arkitekturen, kunsten og interiøret beskrives og sættes ind i en meningsfuld sammenhæng. Der er forskellige forfattere til de enkelte kapitler om Vestre Landsrets historie, og det hele er redigeret af Flemming Sørensen. Der er intet register, men en udførlig indholdsfortegnelse. Umiddelbart en smal udgivelse, med begrænset interesse, men alligevel en guldgrube af historie og facts. Fx eksisterer Vestre Landsret pga. af en forordning stiftet af dronning Margrethe d. 1. i 1396, om at der skal være hovedlandsting i Viborg. Skal dog formidles med forsigtighed til opgavebrug, da der ikke er kildefortegnelse i bogen.
Udover Vestre Landsret 1919-1994, der forståeligt nok mangler hele aspektet med den nye retsbygning, findes der ikke rigtig noget materiale om Vestre Landsret.
En flot bog om Vestre Landsrets historie og den nye bygning. For læsere med interesse i Vestre Landsret og retspraksis og -historie. Ikke velegnet til studiebrug.