Bøger / faglitteratur

Vi er sgu da lige så meget en familie : om at undslippe gidseldramaet i hjørnesofaen og komme videre med et glimrende liv som enestående mor


Beskrivelse


Indlæg i diskussionen om hvordan moderne familier ser ud, og et opgør med myten om, at den enestående moder blot venter på en mand, der kan befri hende fra tilværelsen udenfor ægteskabet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anny Skov Madsen

2007

Der er i dag mange måder at leve som familie på, og debatbogen henvender sig til de mange kvinder, der vælger at være alene med børn. Formålet er, at styrke kvindernes valg og højne både selvværdet og selvtilliden.

Debatbogen sætter fokus på de mange positive sider af at være enlig mor, og den gør op med eksisterende myter og fordomme, man som enlig kvinde eller "enestående" mor ofte møder. Ud fra egne personlige erfaringer og oplevelser giver forfatterne anvendelige opskrifter på, hvordan man kan tackle den situation. De behandler selve kvinderollen, børnenes tarv, forholdet til faderen, hverdagslivet contra arbejdslivet. Det drejer sig kort sagt om at vende den onde cirkel og se alle fordelene i den nye situation, altså fokus på handling og nye muligheder. Der er interviews med psykologer, advokater og andre, der giver viden og informationer om psykologiske aspekter, jura, skilsmisse og økonomi. En fremtidsforsker fortæller om nye familieformer. Sofie Rud arbejder på TV2-nyhederne og Helle Damsgaard er i et forsikrings- og pensionselskab.

Ud over rapporter om enlige mødres vilkår er der senest den efterspurgte A. Skyggebjerg: Super mor, 2007, som er interviews med kendte enlige mødre.

En veloplagt, men også lidt snakkende debatbog om de nye familieformer. Den sætter fokus på handling og muligheder og giver praktiske opskrifter på at tackle situationen som enlig mor.


Jyllands-posten

d. 3. jan. 2008

af

af

Lone Nørgaard

d. 3. jan. 2008Informationer og udgaver