Bøger / roman

Vi har vundet


Beskrivelse


Bo er arbejdsløs og Lis er rengøringsassistent, og med to børn er det svært med pengene. Pludselig vender alt: Bo får arbejde samtidig med, at han vinder i lotto.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Mogens Bille (skole)

d. 18. dec. 2018

Forlagets og forfatterens seneste tilbud til de unge læsesvage samt unge og voksne fremmedsprogede er en lille solstrålehistorie fra dagens 'konkurrence-Danmark'. Det unge ægtepar, Lis og Bo,har to børn og er ramt hårdt af arbejdsløshed. Pludselig er familien takket være syv heldige lotto-tal 1 1/2 mill. kr. rigere, og dette vender naturligvis op og ned på deres hverdag. Men som iforfatterens tidligere udgivelser er der tale om fornuftige unge mennesker, som ikke går helt fra snøvsen - men derimod anbringer pengene sikkert i parcelhus og Volvo. En god åben sats, lavtlixtal, naturalistiske sort / hvide illustrationer bidrager hver for sig til et anvendeligt lellæsningstilbud for ovennævnte målgruppe med starttidspunkt for selvlæsning omkring 14 år. Historien erganske udmærket til at anskueligøre en ung families hverdagsproblemer i dagens Danmark. Farvelagt forsideillustration der tydeligt - sammenholdt med bogens titel signalerer bogens tema til sinlæser.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birte Thornæs

d. 18. dec. 2018

Forf. har tidl. skrevet enkle, letforståelige bøger om danske forhold, til brug for danskog samfundsundervisning for indvandrere. Bl.a. Vi har jo hinanden, 91 og Vi har tiden for os, 92.Forlaget nævner denne gang ikke noget om målgruppen. Personerne er, som tidl. i K.A.s bøger, et ungt par med et par børn. Deres problemer i hverdagen med mandens arbejdsløshed og konens lavtlønsjober meget jordnært, men hurtigt letter historien fra jorden: han får job indenfor sit fag - og vinder 1 1/2 mill. i Lotto! Bilen udskiftes, alle får gaver, og et nyt hus afhjælper naboproblemer meden arbejdsløs der spiller højt. Det er godt nok med optimisme i en bog for svage læsere, at man kan være heldig også som arbejdsløs, men så meget held er dagdrømmeri. Ill er som i K.A.s andre bøgerdagligdags tillidvækkende. Sproget er enkelt, sætningerne korte, historien trækker den uvante læser fra kapitel til kapitel. Altså (trods sødsuppen) en fin bog for målgruppen, de svage (danske)læsere.