Historien om hvordan den tyske besættelse i årene 1940-1945 blev oplevet af unge sygeplejersker og sygeplejeelever på de danske sygehuse. For forskere, studerende, forfattere og historisk interesserede.
Forfatteren Gunilla Svensmark vil undersøge "hvordan hverdagen for en udvalgt faggruppe og en del af den offentlige sektor blev berørt af 2. verdenskrig". Det gør hun ved at bruge materiale fra sygeplejemuseet samt interviews af 56 kvinder som alle var ansat i sygehusvæsenet i årene 1940-1945. I 1940 var der 110 sygehuse i Danmark og arbejdet som sygeplejerske blev betragtet som et kald og krævede bopæl på sygehuset. De mange interview rummer også information om uddannelsessystemet, kønsroller og streng disciplin og bogen giver derfor en bred gennemgang af livet på sygehusene i krigsårene. Bogen indeholder sort/hvide fotos og illustrationer. Bagerst er der litteraturliste og noter.
En grundig og spændende bog fyldt med fotos fra en periode af Danmarkshistorien som mange er optaget af. Bogen er interessant for sygeplejersker såvel som alle os andre da den giver en anden vinkel på 2. verdenskrig.
Sygeplejeelev under besættelsenSygepleje i fortid og nutid - historiske indblik er en biografi fra en sygeplejerske under besættelsen. Sygepleje i fortid og nutid - historiske indblik giver et generelt historisk tilbageblik på sygeplejehvervetSygeplejeelev under besættelsen er en biografi fra en sygeplejerske under besættelsen. giver et generelt historisk tilbageblik på sygeplejehvervet.