Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Vi undersøger lyd


Beskrivelse


Forskellige former for lyde, lydværksted, lydbølger, stemmen og øret, telefonen, menneskers og dyrs brug af lyde, lydens hastighed samt lydstyrke.
Side 9: Trommer (af urtepotte og pergamentpapir); side 18: Telefoner (af bægre, snor og perler); side 19: Telefoner (af batteri, ledning og mikrofon).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Hans Pedersen (skole)

d. 18. dec. 2018

I et nærmest leksivisuelt hæfte med kort tekst suppleret med mange overskuelige og meget informationsbærende illustrationer, såvel tegninger som farvefotos, gives en indføring i detgrundlæggende fysiske begreb lyd. Fænomener som: Lydbølger, din stemme, dit øre, lyde i vand, lyde i fast stof, lydens retning og hastighed, telefonen, måling af lydstyrke og dyrs brug af lydegennemgås ud fra spørgsmål og lette øvelser, hvis materialegrundlag er ting, alle kan få fat i. Til hæftet hører en kopimappe, som jeg ikke har haft lejlighed til at se. Kan bruges i den førstefysikundervisning i folkeskolens 1.-3. klasser, eller til selvstudium fra ca. 9 år. En god afløser for Karl-Erik Gustafssons: Lyd fra 1978, gruppe 53.4.


Kaskelot ps

1990, nr. 3

af

af

Valdemar Kappel

1990, nr. 3