Bøger / faglitteratur

Vi var de første : stewardessen som danmarkshistorie


Beskrivelse


På baggrund af 26 interviews fortælles historien om de første danske stewardesser og om et af efterkrigstidens mest eftertragtede kvindejobs.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2014

af

af

Katja Larsen

d. 25. apr. 2014

Bogen Vi var de første har et lidt smalt emne, der henvender sig til læsere med interesse for stewardessernes historie.

Begge forfattere har erfaring som stewardesse hos SAS. Vi var de første er et lille stykke danmarkshistorie med udgangspunkt i de første danske stewardesser. Bogen er blandt andet baseret på interviews med nogle af deførste stewardesser, som viser sig stadig at være i fuld vigør. 26 interviews er derefter skrevet sammen og omskrevet til 4 "fiktive" personer. De fire interviews er af privat karakter, samtidig med at der trækkes paralleller til omverdenen. Der er desuden afsnit om da København fik en lufthavn, da Danmark blev besat, og da Skandinavien begyndte at arbejde sammen omkring luftfart. Bogen er letlæst, men interessen for denne del af den danske kvindehistorie er nødvendig for at læseren holder hele vejen igennem.

Dette er den eneste bog om de første danske stewardesser. Forfatterne har tidligere skrevet Bag smilet som dækker samme emne, men en anden tidsperiode.

Bogen Vi var de første er et lille stykke kvindehistorie, der tager udgangspunkt i de første danske stewardesser. Et smalt emne, der ikke har den største målgruppe.


Jyllands-posten

d. 27. maj 2014

af

af

Lone Nørgaard

d. 27. maj 2014


Weekendavisen

d. 16. jan. 2015

af

af

Helle Merete Brix

d. 16. jan. 2015