Litteraturhistorisk værk for seriøst litteraturinteresserede og til videregående studier, som dygtigt dykker ned i de sidste 20 års dansk litteratur og analyserer centrale bøger af fx Helle Helle, Ida Jessen og Christian Jungersen, hvor velfærdsstaten, og det at se mennesket som et socialt individ, er et fokus.
Forfatteren forklarer indledende om det han kalder "En social vending i dansk litteratur". Bogen har herefter 5 hovedafsnit. Første afsnit hedder "Socialitet, selv, samfund" og handler om "Ny dansk litteratur og den sociale virkelighed." Afsnit 2 har overskriften "Lighed, frihed, sammenbrud" og analyserer "social mobilitet og eksistentiel udsathed hos Helle Helle, Ida Jessen og Hans-Jørgen Nielsen." Afsnit 3 er "Velfærd på krykker" og redegør for "Handicappedes sexliv og velfærdens grænser hos Pablo Llambias, Lars Frost og Christian Jungersen." Afsnit 4 hedder "De almene sandheder, den delte verden" og sidste afsnit "At tale litterært som socialt væsen". I sidste afsnit analyseres forfattere som Skinnebach, Aymo-Boot, Mostrup og Thykier." Tue Andersen Nexø er lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet.
Litteraturhistorisk værk med interessante analyser af de sidste 20 års danske litteratur.
Om velfærdsstaten som litterært tema findes fx også Livslange livVelfærdsfortællinger af Peter Simonsen og VelfærdsfortællingerOm velfærdsstaten som litterært tema findes fx også Livslange liv af Peter Simonsen og .