Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vikaren


Beskrivelse


Emma og hendes klasse har vikar i engelsk. Det går helt galt, og Emma synes det er synd for vikaren, men tør hun sige noget?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2018

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 22. feb. 2018

Emma og hendes klasse har vikar i engelsk, men de er en besværlig klasse og vikaren har det hårdt. Læs bogen og find ud af, hvad der sker i vikartimen. En let læst bog for unge, som kan læses, hvis man er 10-14 år.

Emma og hendes klasse har vikar. De skal have engelsk, men det går ikke særlig godt. Tea forlader klassen, og Zoran vil ikke aflevere sin mobiltelefon. Emma synes, det er synd for vikaren, men hun tør ikke sige noget. Midt i det hele kommer skolelederen ind i klassen. Bagest i bogen kan man læse et kort interview med forfatteren, Thomas Halling. Bogen er oversat fra svensk og er den tredie bog om Emma. Den første i serien er Skal jeg gøre det?.

Rigtig god og realistisk historie om en hverdags-situation, en vikartime. God beskrivelse af en tilspidset situation med en vikar, og en klasse, hvor nogle få får lov til at tage styringen, og ingen rigtig tør sige fra. Teksten er let at læse, og det er godt, at den er sat op i afsnit med meget luft imellem.

En anden let læst bog for børn og unge er fx Syv dage med Emma C. Den er i serien "Dynamo", som er god at læse, hvis man er 10-13 år.