Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Viking

Fysiske materialer leveres til dit lokale bibliotek

Ingen biblioteker har pt. materialet.


Detaljer

Seneste udgave, Bog


Sprog
dansk
Omfang
288 sider, ill. i farver, 29 cm
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
udstillingskataloger

Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstillinger på Nationalmuseet, British Museum og Museum für Vor- und Frühgeschichte, Berlin.


Indhold

Kontakter og kulturudveksling / Sundhild Kleingärtner og Gareth Williams (Gareth Williams: Vikinger i arabiske kilder. Timo Ibsen: Wiskiauten. Sunhild Kleingärtner: Genbrug af udenlandske genstande). Gareth Williams: Krigsførelse og militær ekspansion (Neil Price: Krigerens vej. Simon Coupland: Kontinentale forsvarsværker mod vikingerne. Gareth Williams: Vikingelejre i England og Irland). Anne Pedersen: Magt og aristokrati (Matthias Wemhoff: Store haller og paladser. Anne Pedersen: Kongens gård i Jelling. Sunhild Kleingärtner: Naboer ved den sydlige Østersøkyst). Neil Price: Tro og ritual (Fyrkat-kvinden / Peter Pentz og Neil Price. Lars Jørgensen: Rituelle pladser ved den aristokratiske storgård nær Tissø. Jan Bill: Osebergskibet og rituel begravelse). Peter Pentz: Skibet og vikingerne (Jan Bill: Langskibet Roskilde 6. Kristiane Strætkvern: Konserveringen af langskibet Roskilde 6)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 15. jan. 2014

Denne bog henvender sig til alle, der interesserer sig for vikingetiden, og ikke kun til de mange der besøgte vikingeudstillingen på Nationalmuseet i efteråret 2013.

Vikingeudstillingen, som afholdtes på Nationalmuseet sidste efterår, var en af tre vikingeudstillinger, der vises på hhv. Nationalmuseet, på British Museum og på Museum für Vor- und Frühgeschichte i Berlin. Storsastsningen er selvfølgelig blevet til som følge af den betydelige, erkendte interesse for vikingetiden både her og i udlandet, men den er også skabt for at sikre det nys færdigrestaurerede vikingeskib "Roskilde 6", som med sine 37 meter er det mægtigste vi kender, en værdig start som museumsgenstand. Bogen er som udstillingen koncentreret om dels dette fund og dels om at beskrive den gensidige påvirkning, der foregik mellem vikingerne og andre folk i den tids verden. Bogens bidrag, der er skrevet af fremtrædende forskere fra de tre involverede museer, præsenterer en status på forskningen, og har således et bredere sigte end blot at fungere som katalog for udstillingen. Udstyrets illustrationer er flotte, og sammen med den generelt høje kvalitet på indhold, illustrationer, noter, registre og lister er det en bog, med et bredt publikum og en lang holdbarhed.

Vikingetiden er velbeskrevet. Roesdahls Vikingernes verden som udkom senest i 2012 er stadig standardværket.

Flot, velskrevet antologi med en række fremragende videnskabsfolks indlæg om forskellige sider af vikingetiden.



Informationer og udgaver