Bøger / faglitteratur / gudesagn

Vikingernes helte : sagn om de nordiske guder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 3. apr. 2017

Bog med fortællinger fra den nordiske mytologi og heltesagn. For voksne med interesse i nordisk litteratur/fortælletradition og til fortælling for børn.

Der indledes med to forord: et af arkæolog ved Moesgaard Museum, Jeanette Varberg, og et af forfatteren selv. Sidstnævnte er identisk med forordet fra forrige udgave bortset fra "Saxo" i stedet for "Sakse". Dernæst følger først fortællingen om verdens skabelse ud fra den nordiske mytologi samt beskrivelse af gudeverdenen og en række fortællinger om aser, vaner og jætter. Efter Gudesagnene kommer sagn om helte.

Bogen indeholder en mangfoldighed af fortællinger fra vikingernes tidsalder. Sproget er nøgternt, informativt, opremsende og usentimentalt. For viden om nordiske gude- og heltesagn er denne bog et must.

Udgaven er stort set identisk med Nordiske gude- og heltesagnNordisk mytologiNordboernes gamle religion med undtagelse af forordet fra Jeanette Varberg, som ikke findes i den tidligere udgave. Der er ikke illustrationer i denne bog - det er der i den tidligere udgave. En kortere, illustreret bog med fortællinger fra den nordiske mytologi er Nordisk mytologi, og ønsker man en faglig gennemgang kan Nordboernes gamle religion anbefalesUdgaven er stort set identisk med Nordiske gude- og heltesagn med undtagelse af forordet fra Jeanette Varberg, som ikke findes i den tidligere udgave. Der er ikke illustrationer i denne bog - det er der i den tidligere udgave. En kortere, illustreret bog med fortællinger fra den nordiske mytologi er , og ønsker man en faglig gennemgang kan Nordboernes gamle religion anbefalesUdgaven er stort set identisk med Nordiske gude- og heltesagn med undtagelse af forordet fra Jeanette Varberg, som ikke findes i den tidligere udgave. Der er ikke illustrationer i denne bog - det er der i den tidligere udgave. En kortere, illustreret bog med fortællinger fra den nordiske mytologi er Nordisk mytologi, og ønsker man en faglig gennemgang kan anbefales.