Bøger / faglitteratur / idebøger

Vil man male universet må man stå på en sky : om at være kreativ sammen med det 1-7 årige barn


Beskrivelse


Inspiration til, hvordan man kan støtte 1-7-årige børns kreative udvikling, fortalt gennem en række fortællinger og fotos.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2014

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 19. maj 2014

Alle voksne - pædagoger, såvel som (bedste)forældre - der gerne vil støtte op om de 1-7-åriges kreative udvikling, vil kunne finde inspiration her. Skønt forsidebillede af barn med pensel og lærred.

Kunstterapeuten Kis Henriksens "mormortirsdage" med barnebarnet William har været fyldt med kreative og fantasifulde udfoldelser, det er tydeligt når man læser hendes nyeste udgivelse. Kis har beskrevet og fotodokumenteret en række projekter, som hun og William - fra han var 1-7 år - har kastet sig ud i. Det er der kommet en skøn inspirationsbog ud af, hvor glæden til kunsten og fantasien lyser ud af siderne. Bogens indhold er inddelt efter forskellige temaer, fx Dinosaurer og andre fantasivæsner og Biler, fly og andre fartøjer. William maler, tegner, eksperimenterer med ler, skaber installationer og fotograferer. Sidste kapitel er tilegnet Williams sprogudvikling gennem billedfortælling og -samtale. Bogens projekter er lige til at gå til og vil motivere læserne til at gå ud og være kreative sammen med de små.

Anna Marie Holms Kunstnerisk liv ude, 2009, og Øko-art med små børn, 2011, beskæftiger sig med samme aldersgruppe, dog i udendørs omgivelser. Begge bøger, samt Baby-art fra 2007, kan være af interesse for målgruppen.

Skøn bog, der sprudler af glæde til fantasien, kreativiteten og barnebarnet, når kunstterapeuten Kis og hendes barnebarn William kaster sig ud i fantasifulde udfoldelser i kreativt skabende processer. Levende sprog og flotte fotos.