Bøger / faglitteratur / kogebøger

Vild med bønner - og alverdens bælgfrugter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2018

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 8. okt. 2018

Inspirerende kogebog med bønner og bælgfrugter som omdrejningspunkt. For alle, der gerne vil have ny inspiration.

Forfatteren Marie Melchior er bl.a. madskribent og kogebogsforfatter - og har arbejdet som kogekone - og hun sætter her fokus på bønner og bælgfrugter. Her er 55 opskrifter fordelt på 6 kapitler med kikærter, linser, bønner, friske ærter, friske bønner og kakaobønner. Til hvert kapitel er der indledning om, hvor hovedingrediensen stammer fra, smag, brug, tilberedning og opbevaring. Ved opskrifterne er angivet, hvor mange personer retten er til, ingredienser samt arbejdsgang. Der er også farvefotos af det færdige resultat. Størsteparten af ingredienserne er velkendte og fås i velassorterede supermarkeder. Der er kød i enkelte af opskrifterne samt ikke mindst lidt kager og småkager.

Superflot og inspirerende kogebog, der vil give selv ikke-bønner-og bælgfrugtspisende lyst til straks at gå i gang. Inspirerende, hvor meget forskelligt mad, man kan få ud af disse ingredienser. Der er ikke noget register i bogen.

Andre bøger med primært linser og bønner er: PlantemadGrønne proteiner og Grønne proteiner. MM's bog vil dog givetvis tiltale flere, da den også indeholder retter med kødAndre bøger med primært linser og bønner er: Plantemad og . MM's bog vil dog givetvis tiltale flere, da den også indeholder retter med kød.