Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Vild med vegetar : man må jo gerne spise kød til


Beskrivelse


Opskrifter på vegetarretter, som kan bruges som et måltid i sig selv eller som tilbehør til kød, fjerkræ eller fisk. For hver årstid er der forslag til supper, forretter, hovedretter og desserter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 9. mar. 2009

Som titlen antyder henvender bogen sig til vegetarer, men den kan også bruges af ikke-vegetarer, som ønsker ny inspiration til sunde og grønne opskrifter.

Louisa Lorang er ny forfatter på kogebogsmarkedet. Hun er uddannet kok, og har siden 2007 været fast madskribent ved Femina. Samtidig med denne vegetarkogebog udgiver hun også Vild med salater. Langt de fleste af ingredienserne kan købes hos almindelige grønthandlere eller i velassorterede supermarkeder, men nogle af dem, som fx lotusrod, bok choi og quinoa må man gå til en asiatisk købmand eller en helsekostforretning for at købe. Bogen er inddelt efter årstidernes friske grønsager, og alle opskrifterne kan være et vegetarisk måltid i sig selv eller de kan bruges som tilbehør til kød, fjerkræ eller fisk. Inden for hver årstid er der forslag til supper, forretter, hovedretter og desserter, og fælles for alle er at der bliver lagt vægt på gode og friske råvarer.

I de senere er der blevet længere imellem deciderede vegetarkogebøger, da der kommer mange kogebøger med grønne opskrifter, men der er da nogle : Det kærlige køkken fra 2008, som næsten kan kaldes en grundbog og Fair food af Vibeke Damsø fra 2008.

En lækker og indbydende kogebog, som giver mange eksempler på anderledes og spændende opskrifter. Den er et godt supplement til de mange bøger, vi har med opskrifter på grøn og sund mad, og den lever godt op til de nye kostråd, som går på, at vi skal spise mere grønt og mindre kød.