Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Vilde dyr i klassen


Beskrivelse


Regnorme, edderkopper, myrer, biller, sommerfugle og mus samt undulater og hamstere. Bl.a. om dyrenes levevis, udseende, indfangningsmetoder og om at holde dem i fangenskab. Endvidere afsnit om nyttedyr, byttedyr, kæledyr og fæle dyr samt om fredning og færden i naturen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 1997

af

af

Steen Agger (skole)

d. 2. juni 1997

Fagbog til natur og teknik på 5.-6.klassetrin. Den fortæller om en række vilde dyr: Regnorme, edderkopper, myrer, biller, sommerfugle og mus samt de knap så vilde undulater og hamstere. Vi hører om dyrenes levevis, om indfangningsmetoder og om at holde dem i fangenskab. Herudover findes afsnit om nyttedyr og byttedyr, kæledyr og fæle dyr og om allergi, fredning og færden i naturen. Bogen er forsynet med masser af gode farvefotografier og tegninger, der sammen med den veloplagte og informationsgivende tekst giver mulighed for både fordybelse, aktiviteter og samtaler. En tilhørende håndbog for lærere indeholder pædagogiske indspark samt kommentarer og kopiark til de enkelte afsnit. Et udmærket og relevant undervisningsmateriale. Gilles Brillons Kryb og kravl 1 (1993) og Kryb og kravl 2 (1995) handler om en række smådyr, om indfangningsmetoder og om at holde dyr i fangenskab. De er primært til selvstudium, men vil være et godt supplement til ovennævnte undervisningsmateriale.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 1997

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 2. juni 1997

Bog i serien Naturlig viis som især er tilrettelagt til skolebrug for 5.-6. Klasse i natur/teknik. Der er afsnit om nytte- og byttedyr, færden i naturen, fredede dyr og allergi. Desuden afsnit om Danmarks vilde dyr som f.eks. regnorm, mus og myrer. Sluttelig mindre afsnit om at holde undulater og hamstere. Synsvinklen er dansk, f.eks. danske dyr og fredningsbestemmelser. Der er en fin balance i bogen mellem det at beskytte naturen og benytte naturen, og den fortæller meget konkret hvad man må og ikke må. Den er umiddelbar spændende og sjov at gå på opdagelse i. Der bruges fine farvefotografier i rigt mål og farvetegninger såvel faglige som morsomme afvekslende. I de enkelte afsnit er der indsat faktabokse der beskriver et emne eller dyr. Der er desuden gjort plads til kuriøse historier om f.eks. enkelte dyr sammen med den faglige formidling. Teksten kan fint læses af børn fra 10-11 år. Selvom bogen er beregnet til skolebrug kan den også fint formidles til emnearbejder i f.eks. skovbørnehaver og oplæses for dyre interesserede børn fra 6 år. Vi har det meste stof, spredt, i mange andre bøger. Denne supplerer fint, og hævder sig især på formidlings siden ved bl.a. skægge illustrationer og spændende tekst.


Folkeskolen

Årg. 114, nr. 42 (1997)

af

af

Hans Erik Berthelsen

Årg. 114, nr. 42 (1997)


Geografisk orientering

Årg. 27, nr. 5 (1997)

af

af

Helle Lund

Årg. 27, nr. 5 (1997)