Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vilde Mille & jagten på Isiljas forbandelse


Beskrivelse


Fantasyhistorien om 10-årige Mille, der kommer ud på sit livs eventyr, da hun bliver konfronteret med en ukendt og magisk verden, og sine værste mareridt på én og samme tid. Mille opdager at hun i følge en gammel profeti er udvalgt til at redde landet Elsindûhn og bekæmpe den frygtelige troldkvinde Masserkali.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lotte Lykke Simonsen

2007

Eventyrlig fantasyhistorie, der med det samme må læses op for målgruppen de 8-11-årige og straks selvlæses fra 10-11 år.

Forfatteren er musiker og debutant på bogmarkedet med første del af en triologi. Det er historien om den 10-årige pige Mille, der kommer ud på sit livs eventyr, da hun bliver konfronteret med en ukendt og magisk verden og sine værste mareridt på én og samme tid. Mille opdager, at hun i følge en gammel profeti er udvalgt til at redde landet Elsindûhn og bekæmpe den frygtelige troldkvinde Masserkali. Vi møder Mille i hendes virkelige verden, og kommer med hende på farlige eventyr i Verdenen i Midten. Der er mange magiske, mystiske og mærkelige væsner, som Mille skal forholde sig til. Pigen Astrid, som Mille først møder i den virkelige verden, kommer også til at (ud)spille en speciel rolle! Sproget er ligetil, nogle gange måske lidt for meget talesprog, men forfatteren formår alligevel at holde læseren/lytteren til bogen. En anke er at satsen er sat meget lille, så det kræver en koncentreret læser at fastholde blikket på den rigtige linje i bogen. Bogen har et meget fængende omslag.

Der er lidt Shrek, Ringenes herre og en anelse Grønnesø-serie over bogen. Der kommer konstant nye fantasyromaner på markedet, både danske og udenlandske. Denne bog, vil helt sikkert komme ind i rækken af efterspurgte fantasyromaner til mellemgruppen.

En fængende, humoristisk og spændende fantasyhistorie til oplæsning og selvlæsning for mellemgruppen.


Læsepædagogen

Årg. 56, nr. 4 (2008)

af

af

Lisbeth Mortensen

Årg. 56, nr. 4 (2008)