Bøger / faglitteratur

Viljen til at ville - en smertefortælling uden filter


Beskrivelse


En fortælling om et liv med sygdommen endometriose. Fortalt af en endometriose-ramt og en sundhedspsykolog. Til de der vil have et personligt indblik i hvordan man lærer at leve med kroniske smerter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2016

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 29. juni 2016

En fortælling om et liv med sygdommen endometriose. Til de der vil have et personligt indblik i hvordan man lærer at leve med kroniske smerter.

Hanne Vedsted-Hansen blev erklæret kronisk smertepatient i 2006 efter flere underlivsoperationer gennem mange år. I bogen beskrives et forløb med smertepsykolog Mette Kold, der gennem bl.a. mindfulness har hjulpet Hanne til at leve med smerterne. Bogen er en blanding af blogindlæg og mail-korrespondancer, og vi får en meget personlig beretning om at leve med kroniske smerter, søvnproblmer og bekymringer om jobsituation og fremtid, men også en positiv fortælling om, at det kan lade sig gøre at få et godt liv trods smertehelvede.

Smertepatienter vil kunne finde trøst og håb i den meget personlige beretning, der er skrevet i et snakkende hverdagssprog. Der gives konkrete råd, fx brug af CD til søvnløshed. Layoutet er specielt ved, at hver side er et billede med en tekstboks der viser, om det er blogindlæg eller korrespondance. En sjov idé, som dog godt kunne være mere gennemarbejdet. Enkelte steder er teksten trykt direkte på billedet, og det hæmmer læsbarheden.

Et godt liv med endometrioseNår smerten ændrer din verdenFå et bedre liv med smerter giver gode råd om kost, motion og mindfulness. Når smerten ændrer din verden er også en personlig beretning fra en kronisk smertepatient. Få et bedre liv med smerter er en lille selvhjælpsguide fra Foreningen af Kroniske SmertepatienterEt godt liv med endometriose giver gode råd om kost, motion og mindfulness. er også en personlig beretning fra en kronisk smertepatient. Få et bedre liv med smerter er en lille selvhjælpsguide fra Foreningen af Kroniske SmertepatienterEt godt liv med endometriose giver gode råd om kost, motion og mindfulness. Når smerten ændrer din verden er også en personlig beretning fra en kronisk smertepatient. er en lille selvhjælpsguide fra Foreningen af Kroniske Smertepatienter.