Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Vincent van Gogh


Beskrivelse


Om Vincent van Goghs (1853-1890) liv og udvikling som kunstner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2017

af

af

Marion Tirsgaard

d. 6. feb. 2017

Illustreret bog om den berømte maler Vincent van Goghs liv og kunst. Til børn fra 13 år og voksne, der efterspørger en kort introduktion til kunstneren.

I serien "Inspirerende kunstnere" er her en bog om den hollandske forfatter Vincent van Gogh (1853-1890), der levede et nøjsomt liv og som aldrig selv nåede at opleve anerkendelse som kunstner. Bogen fortæller kronologisk om kunstnerens opvækst og voksenliv og hans udvikling som kunstner indtil hans tidlige død i 1890. Bogen er delt op i mange kapitler med korte afsnit og er illustreret med van Goghs malerier. Med tidslinje, ordliste, stikordsregister og præsentation af udvalgte malerier. I serien er tidligere udkommet fx Claude MonetFrancisco GoyaPieter Bruegel den ældre, Francisco Goya og Pieter Bruegel den ældreI serien "Inspirerende kunstnere" er her en bog om den hollandske forfatter Vincent van Gogh (1853-1890), der levede et nøjsomt liv og som aldrig selv nåede at opleve anerkendelse som kunstner. Bogen fortæller kronologisk om kunstnerens opvækst og voksenliv og hans udvikling som kunstner indtil hans tidlige død i 1890. Bogen er delt op i mange kapitler med korte afsnit og er illustreret med van Goghs malerier. Med tidslinje, ordliste, stikordsregister og præsentation af udvalgte malerier. I serien er tidligere udkommet fx Claude Monet, og Pieter Bruegel den ældreI serien "Inspirerende kunstnere" er her en bog om den hollandske forfatter Vincent van Gogh (1853-1890), der levede et nøjsomt liv og som aldrig selv nåede at opleve anerkendelse som kunstner. Bogen fortæller kronologisk om kunstnerens opvækst og voksenliv og hans udvikling som kunstner indtil hans tidlige død i 1890. Bogen er delt op i mange kapitler med korte afsnit og er illustreret med van Goghs malerier. Med tidslinje, ordliste, stikordsregister og præsentation af udvalgte malerier. I serien er tidligere udkommet fx Claude Monet, Francisco Goya og .

En udmærket introduktion til kunstneren og hans malerier. Bogen kommer fint rundt om mange aspekter af van Goghs liv og kunst, hans inspirationskilder, udvikling som kunstner og betydning for andre kunstnere. Bogen er derfor velegnet til opgaveskrivning. Sproget er dog ikke specielt børnevenligt, og layoutet er lidt gammeldags.

Vincent van GoghVan Gogh for børns liv og kunst beskrives også i , der i indhold minder om denne. Van Gogh for børn fortælles gennem van Goghs bror, Theo, og den er til lidt yngre læsereVincent van Goghs liv og kunst beskrives også i Vincent van Gogh, der i indhold minder om denne. fortælles gennem van Goghs bror, Theo, og den er til lidt yngre læsere.Informationer og udgaver