Bøger / skønlitteratur / roman

Vinden gennem nøglehullet


Beskrivelse


Fantasy. Revolvermanden Roland og hans gruppe søger ly for en orkan, mens de er ude på en farlig opgave på vejen mod Det Mørke Tårn, og de fortæller 3 historier fra Midtverden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 3. feb. 2014

Faste læsere af fantasy og især af Stephen King og specielt af hans serie Det mørke tårn er sikre aftagere af denne bog med nye historier som bidrag til serien. Nye fantasy-læsere kan få en god smagsprøve her.

Stephen King fortæller i forordet, at hans gamle venner fra den nu tidligere 7-binds serie Det mørke tårn har vist sig at have flere historier at fortælle, og det gør de i denne bog, som består af 3 selvstændige historier, der fortælles af revolvermanden Roland under en orkan, mens han og en gruppe er på opgave i Midtverden. Historierne hænger tematisk sammen og fortæller nye, dramatiske oplevelser af de eventyrlige personer og skabninger i seriens to verdener. Det er velskrevne og fascinerende historier om drabelige oplevelser beskrevet effektivt, effektfuldt og overbevisende.

I sin introduktion skriver Stephen King, at bogen kan læses selvstændigt, måske som introduktion til serien, som den føjer sig flot ind i, og han kalder den selv seriens bind 4 1/2. Bagsiden kalder den også et muligt bind 8, men den bør læses i kronologisk sammenhæng med de øvrige, selv om den også kan bruges som "lokkemad" for nye fantasy-læsere.

Fascinerende fantasy både som selvstændig introduktion til genren og til den serie, den er skrevet ind i, og som tilføjelse til en fremragende serie, der stadig lever trods mere end 30 år siden første og 8 år efter det afsluttende bind.


litteratursiden.dk

d. 17. feb. 2014

af

af

Arne Larsen

d. 17. feb. 2014

Kings fantastiske og enestående fantasyserie 'Det mørke Tårn' har med denne uventede udgivelse fået føjet endnu en dimension til et i forvejen ellers imponerende univers. Stephen King påbegyndte sin s...


Politiken

d. 19. feb. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. feb. 2014


Jyllands-posten

d. 19. feb. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. feb. 2014


Weekendavisen

d. 28. feb. 2014

af

af

Søren Staal Balslev

d. 28. feb. 2014