Bøger / skønlitteratur / roman

Vinderen


Beskrivelse


Som ung vandt Mads Bjørn Sivert den helt store lottogevinst, og blev et kendt ansigt i hele Danmark. 20 år er gået siden da, da et foto af Mads dukker op på TV2's redaktion og genopliver interessen. Den unge journalist Jesper Sølver sættes til at interviewe den gådefulde Mads. Det bliver til en historie om identitet og splintrede sjæle, som ikke lader Jesper uberørt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2020

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 26. maj 2020

Hvis man nu vandt den helt store lottogevinst og kunne købe alt i verden - hvilke fravalg ville man foretage sig? Det er præmissen i denne velskrevne udviklingshistorie, som kan læses af alle med hang til vedkommende romaner.

Som ung vandt Mads Bjørn Sivert den helt store lottogevinst på næsten 500 millioner kr., og blev med ét kendt i hele Danmark. En status han havde svært ved at kapere, og som følge heraf trak han sig fuldstændigt fra offentlighedens søgelys. 20 år er gået, da et foto af Mads kun iført underbukser og med langt hår, dukker op på TV2s redaktion. Det genopliver interessen og den unge journalist Jesper Sølver sættes til at interviewe den gådefulde Mads. Det bliver til en historie om fravalg, moral, skam, begær og splintrede sjæle, som ikke lader Jesper uberørt. Langsomt suges han ind i den mystiske rigmands univers, og tvinges til at tage sit liv op til revision. Rasmus Faber Lundberg (f. 1992) er uddannet journalist og har tidligere udgivet young adult-romanen Lad mig være.

Tankevækkende udviklingshistorie om identitet og ødelagte sjæle, hvor forfatteren ud fra den præmis, at man som mangemillionær har adgang til alt, undersøger hvilke fravalg man foretager. Bogen er skrevet i en let ungdommelig og reflekterende tone, og kan læses af alle.

Der er sproglige og tematiske ligheder med forfattere som fx Kim Fupz Aakeson og Benn Q. Holm.


Berlingske tidende

d. 6. juli 2020

af

af

Aminata Amanda Corr

d. 6. juli 2020