Stærk roman om en kvinde, hvis fly kapres af fire palæstinensiske terrorister med forbindelser til Rote Arme Fraktion. For læsere af gode, autentiske romaner.
Romanen åbner med, at den 30-årige jeg-fortæller, Andrea Boländer, er ved at udfylde et ansøgningsskema for borgere, der har været udsat for en voldshandling. Ansøgningsskemaets bureaukratiske ordlyd provokerer hende til at se tilbage på begivenhederne fem uger tidligere, da hun sammen med 80 andre passagerer var ombord på Lufthansa-flyet Landshut, der blev kapret af palæstinensiske terrorister og fløjet til ørkenen ved Mogadishu. Kvinden tilbringer fem dage i flyet, og fra sin vinduesplads tænker hun tilbage på sit liv og registrerer detaljeret og minutiøs sine følelser, og hvad der foregår omkring hende. Friedrich Christian Delius, f. 1943, er en anerkendt og prisvindende tysk forfatter.
Vellykket samfundskritisk roman, der på glimrende vis blander virkelighed og fiktion. Som ydre ramme bygger den på et dokumentarisk materiale om den berømte flykapring, der havde til formål at få frigivet en række RAF-terrorister, herunder Andreas Bader. Romanens styrke er dog især skildringen af den fiktive hovedpersons indre tanker, hendes ængstelser og følelser undervejs, hvilket giver romanen et frysende autentisk og klaustrofobisk præg.
Delius minder på visse punkter bl.a. om Heinrich Böll, som i mange af sine romaner, fx Omsorgsfuld belejring også forholder sig kritisk til den vesttyske politiske virkelighed.