Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Viola i tårnet


Beskrivelse


Selma, Anna og Viola er pludselig lukket inde i kirketårnet med den store og smukke kirkeklokke. Mon de når at komme ud, inden den gnavne graver skal ringe solen ned?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Andersen

2007

Letlæsningsbog på lix 8 beregnet til især piger i 1.-2. kl.Velegnet til såvel læsetræning som frilæsning i skolen og hjemme.

Ny Dingo. Grøn med en prik dvs. let. Forsiden signalerer drama i klokketårnet og pirrer læserens nysgerrighed; Børn på forbudte veje, og hvordan redder de sig ud. De tre veninder Viola, Selma og Anne med klubnavnet Møgtøserne udforsker denne gang kirketårnet. Bedst som de beundrer den store klokke, smækker døren i med Annas nøgle, og de er fanget i tårnet. Ingen kan høre deres kalden, og snart skal den sure graver, som også er klokker, ringe solen ned. Pigerne kæmper ihærdigt for at blive fundet. Selma får dem til at hive i tovet til klokken, Viola prøver at klippe knuden over og Anna forsøger at skærme dem mod klokkens lyd vha. halstørklæder, men alting forgæves. Annas så berømte rummelige taske er ikke til megen hjælp, men graveren kommer da til sidst trampende med hendes små flag i håret. Der er ikke pigegråd og desperation i bogens enkle og klare sprog, men ligesom i Charlotte Pardis varme og udtryksfulde illustrationer er pigernes gåpåmod og teamwork fremtrædende.

Er lige så velskrevet som forgængeren Viola i graven , hvor den hemmelige klub blev dannet. Klubhistorier er et yndet emne for målgruppen.

Kirkegården er speciel, men også fascinerende som "legeplads", og på forbavsende lidt plads får den 7-8- årige læser en særdeles veldrejet hemmelig-klub-historie. Bogen anbefales varmt til børne- og skolebibliotek.