Bøger / faglitteratur / øvelser

Visuel mind mapping


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2015

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 6. okt. 2015

Inspirerende introduktion til at tegne og skrive mind maps. Beregnet til studerende, oplægsholdere, undervisere, forfattere, talere mm.

Mind mapping er en anerkendt hukommelsesteknik som denne bog tilfører det visuelle element. Mind maps kan fx anvendes til undervisning, oplæg, taler og skriftlige opgaver. Bogen er bygget på enkle grundregler og husketeknikker. Formålet er at bevare det store overblik på et enkelt stykke A4 eller A5 papir. Der er afsnit om større oplæg (satellit mind map), mind map for børn og brug af elektronik. Eksemplerne er hentet fra privatliv, erhvervsliv, arbejdsliv osv. Bogen er gennemillustreret med mind maps.

Bogen kommer omkring mange områder hvor metoden kan bruges, ligesom den også gennemgår mange former for mind maps. De mange eksempler og redskaber kan enten direkte kopieres og anvendes eller bruges som inspiration til at opfinde egne. Den er letforståelig og kan efterfølgende bruges som opslagsbog.

Denne 4. udgave er udvidet med et 20-siders kapitel om hukommelse. Bogen er en klassiker inden for sit felt, hvor der findes den del andre nyere titler, fx Mindmaps, 2007.