God bog om hvordan man bruger visuel støtte i praksis, med udgangspunkt i at mange børn er udfordret på koncentration, fleksibilitet og følelsesregulering. For pædagoger, lærere og inklusions- eller trivselsvejledere, der arbejder med børn i alderen 3-12 år.
Bogen giver bud på, hvordan man ved hjælp af visuel støtte kan skabe struktur, forudsigelighed og genkendelighed i forskellige sammenhænge i børns hverdag. Det pointeres, at det er nødvendigt med en manual til, hvordan man bruger visuel støtte konkret i praksis. Til det formål præsenteres forskellige visuelle støtteredskaber og praktiske eksempler, der viser anvendelse i dagtilbud, indskoling og mellemtrinnet. Bogens første del svarer på, hvorfor børn overhovedet har behov for støtte og hvorfor fokus i denne bog er på netop visuel støtte. Anden del svarer på hvordan, med kapitler om forskellige støtteredskaber fx timer-ure, piktogrammer, belønningsskemaer og visuelle redskaber til samtaler.
En rigtig god og velskrevet bog, der har sin styrke i at være meget konkret. Der er løbende gennem bogen indsat eksempel-bokse og bokse med refleksionsspørgsmål, og det er værd at fremhæve at der slutteligt i bogen er indsat et register over alle eksemplerne fra bogen, der giver en god mulighed for overblik. Bogen er velegnet som opslagsbog for PPR-psykologer, familievejledere og konsulenter.
Bogen kan relateres til Sunde børns problemer.