Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vitello skal have en papfar


Beskrivelse


Vitellos mor bliver kæreste med manden Gregers. De kysser. Vitello behøver ikke en papfar - han har jo en far, der er en sjuft og ansat af Gud. Men kan det måske alligevel være en fordel? For 7-9-årige.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2022

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 16. sep. 2022

Vitellos mor bliver kæreste med manden Gregers. De kysser. Vitello behøver ikke en papfar - han har jo en far, der er en sjuft og ansat af Gud. Men kan det måske alligevel være en fordel? For 7-9-årige.

"Vitello skal have en papfar" udkom første gang i 2008. Det er den fjerde bog om Vitello, der udkommer i Cecilie Boghs læsebearbejdede udgave. Denne gang fører en smadret rude til, at mor pludselig får en kæreste. Det er ikke umiddelbart noget, Vitello bryder sig om. Teksten og sætningerne er forkortede. Indholdet er tro mod originaludgaven, og sprogtonen er bibeholdt. Niels Bo Bojesens illustrationer er genbrugt og er præcis de samme. Bogens format er en anelse mindre end i den originale udgave, men stadig i hardback cover. Denne bog udkommer også i serien "Læs Løs. 5" fra Gyldendal og har lix 10.

Endnu en vellykket læsebearbejdning af en bog om Vitello. De unge læsere, som forhåbentlig har fået læst den originale udgave højt først, vil elske selv at kunne læse om Vitello og se de dejlige illustrationer.

Vil man gerne læse sjove bøger så prøv Villads fra Valby leger lidt vildtBoris taber hovedet eller prøv den lidt skøre Boris taber hovedetVil man gerne læse sjove bøger så prøv Villads fra Valby leger lidt vildt eller prøv den lidt skøre .


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2010

af

af

Marion Tirsgaard

d. 27. sep. 2010

Ny billedbog om Vitello, der denne gang får en papfar. Til oplæsning fra 5-9 år.

Vitello ser til sin gru sin mor og en mand, der hedder Gregers, kysse ude ved havelågen. Vitello er ikke i tvivl om, at det er slemt men hvad det betyder, ved han ikke helt. Han spørger sin hemmelige kæreste, Kamma, til råds, og hun svarer uden tøven, at Vitello har fået en papfar. Det er han ikke så interesseret i, for han har jo en far (selvom faren er en sjuft og en engel). Men måske er det alligevel ikke så dumt med en ekstra far, der har en rød sportsvogn og som kommer med gaver til jul og fødselsdag. Den 12. bog om Vitello er både underfundig, sjov og med en underliggende alvor - akkurat som de forrige i serien. Bøgerne taler til både børn og voksne, og Bojesens karakteristiske grove illustrationer står godt til teksten.

Vitello serien kan minde lidt om Alfons Åberg men den er af naturlige grunde mere nutidig og rummer også lidt mere skævhed. Temaet at få en papfar findes i flere nyere titler for målgruppen bl.a. Mors nye ven, 2008 og Rune Ole fra Akelejevej, 2006.

Den 12. bog om Vitello, hans påfund og betragtninger er fuldt ud på højde med de andre i serien. En klassiker er født, og denne vil som de andre blive hevet ned af hylderne.


Kristeligt dagblad

d. 23. nov. 2010

af

af

Sara Nørholm

d. 23. nov. 2010