Bøger / faglitteratur / erindringer

Vlado - "goddag, det er færdselspolitiet"


Beskrivelse


Vlado Kobas Lentz kendt fra TV-programmet "Politijagt" på Kanal 5 fortæller anekdoter fra talrige patruljer som færdselsbetjent, suppleret med sine personlige holdninger til trafiksikkerheden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 5. nov. 2018

"Goddag, det er færdselspolitiet". I 30 år har Vlado jagtet fartsyndere og andre overtrædere af færdselsloven. Bogen giver et indblik i livet som færdselsbetjent på de danske veje, og henvender sig til alle trafikanter og specielt til seere af Kanal 5's magasin "Politijagt".

De senere år er Vlado blevet en kendt person efter sin deltagelse i TV-programmet "Politijagt". Bogen er en blanding af anekdoter fra talrige patruljer, krydret med mange personlige holdninger til det beskrevne. Der er kapitler med overskrifter som: "De uopmærksomme", "De ældre". "De meget vrede unge mænd", "Blandt de fornemme" og "De farligste af alle". En af de gennemgående pointer er ønsket om gøre en forskel i forhold til de farlige trafikanter og bringe antallet af ofre i trafikken ned. Den sidste del af bogen handler om Vlados eget liv.

Ingen tvivl om, at trafiksikkerheden i Danmark er hjerteblod for Vlado. Han fortæller passioneret med sine meningers mod, ofte moraliserende og der er ingen forklaring eller undskyldning, der kan forsvare en overtrædelse af færdselsloven. Det er dermed også mere en bog om trafiksikkerhed, end det er en personlig historie om Vlado. Det er kun i en mindre del af bogen, at læseren kommer bag politibetjenten, hører om opvæksten i Danmark som kroatisk tilflytter, og den nylige vækkelse hen mod en kristen forståelse af verden.

Der ses ikke andre bøger, som med en personlig vinkel fra en færdselsbetjent sætter fokus på emnet trafiksikkerhed.