Bøger / faglitteratur / undervisningsmaterialer

Voksenliv, familie og arbejde


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 30. okt. 2009

En bog beregnet til gymnasiet/HF/VUC og de mellemlange videregående uddannelser primært indenfor det humanistiske felt. Det er en bog, der lægger op til diskussion om temaer indenfor livstil, familie og arbejde.

Bogen er 2. udgave af Voksenliv, familie og arbejde, og den lægger op til en diskussion af, hvordan det moderne samfund påvirker det enkelte individ. Bogen behandler forskellige teorier, der knytter sig til begreberne livsformer, livsstil og arbejdsliv set ud fra et senmodernistisk perspektiv. Forfatteren tager udgangspunkt i bl.a. Erik Eriksons livsaldre, Jung og Antony Giddens forståelser af begrebet. Det er en bog til undervisningsbrug, og forfatteren skriver udmærket, men bogen tilføjer ikke noget nyt i forhold til de sidste 10-15 år. De fleste citater er fra 1995-99, og der er rigtig mange uddrag af tekster og avisartikler fra 1980'erne og 1990'erne. I min personlige optik har både arbejdsforhold og livsstil ændret sig siden 1990'erne, ligeså vel som der findes flere nyere teoretikere end Antony Giddens, som kan relateres til emnerne.

Som nævnt er dette 2. udgave af bogen. 1. udgave er fra 2001. Forfatteren skriver i indledningen af bogen, at kapitlet om livsformer og livsstil er omskrevet. Forfatteren skriver desuden, at han har suppleret med nye statistikker og undersøgelser i bogen. Sidstnævnte kan jeg ikke læse meget om.

En bog i 2. udgave om voksenliv, familie og arbejde, der ikke bærer meget nyt med sig.


Gymnasieskolen

Årg. 84, nr. 19 (2001)

af

af

Jan Bæk

Årg. 84, nr. 19 (2001)