Bøger / faglitteratur

Vores familiehistorie


Beskrivelse


Om hvordan man kommer i gang med slægtsforskning, og samtidig får nedskrevet sin families historie. Med præsentation af de typiske kilder samt oversigter over historiske begivenheder fra 1900 til i dag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2018

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 19. sep. 2018

En brugsbog til den der vil igang med slægtsforskning og samtidig ønsker at nedskrive sin families historie.

Bogen indledes med en præsentation af de vigtigste kilder til slægtsforskning. Herefter følger kapitler om navnehistorie, familiens rødder i og udenfor Danmark, hvordan man levede tidligere mht. traditioner, skolegang, arbejdsliv, madkultur og ferier med hovedvægten på tidsrummet 1800-nu. Desuden findes afsnit om bygninger, huse og boformer. Kapitlet "Dage i historien" indeholder en liste over væsentlige begivenheder i historien fra 2018 og tilbage til 1900. Sidst i bogen findes afsnit om den genetiske arv og DNA-tests, samt tips til at fortsætte jagten på familiehistorien. Alle kapitler indeholder skemaer og kort beregnet til at indskrive den personlige familiehistorie.

Fin brugsbog, der gennem en række tekster om slægtshistorie og nyere danmarkshistorie giver inspiration og plads til selv at notere sin personlige familiehistorie.

Bogen minder i layout en del om Farmor fortæl nu - giv dine erindringer videreAt skrive slægtshistorie bare med mere tekst, der supplerer de tomme sider. En bog som At skrive slægtshistorie har fokus på fortælling af familiens historieBogen minder i layout en del om Farmor fortæl nu - giv dine erindringer videre bare med mere tekst, der supplerer de tomme sider. En bog som har fokus på fortælling af familiens historie.Informationer og udgaver