Bøger / faglitteratur / kogebøger

Vores hav : livretter med skaldyr og bløddyr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 28. apr. 2017

Fiskekogebog der primært henvender sig til fritidsfiskere, kokke der laver fiskeretter og andre, der gerne vil lave retter med skaldyr og bløddyr.

Kogebogen er bygget op omkring de havdyr, der indgår i retterne. Efter forfatternes indledende afsnit er der kapitler om: krabbe, østers, blæksprutte, reje, musling og hummer. Hvert kapitel indledes med et afsnit om det pågældende havddyr, derefter lidt omkring hvordan man håndterer fx blæksprutter. Så følger opskrifterne, der er traditionelt sat op med ingrediensliste, opskrift og foto på modsatte side. Til sidst i hvert kapitel er der en liste over hvilke vine, der passer til retterne - anbefalet af sommelier (vintjener) Rico Jørgensen. Ingredienserne i opskrifterne er velkendte. Der er intet register i bogen. Helle Brønnum Carlsen kender vi fra adskillige andre kogebøger. Mikkel Wejdemann er bl.a. gastronom og foredragsholder og har denne hjemmeside: http://madmikkel.dk/om.

Bogen er lidt for feinschmeckere, da den koncentrerer sig intenst om skalddyr og bløddyr. Den er for lidt mere erfarne kokke - ikke alle kaster sig over en ti-armet blæksprutte. Billederne er meget mørke, primært fordi retterne ligger på mørke bordplader. Det giver en dyster stemning.

HBC har tidligere udgivet: Læsøs guldFiskekogebog, der omhandler jomfruhummere. Af nyere fiskekogebøger er bl.a. kommet Fiskekogebog, der dog er mere allround tilgængeligHBC har tidligere udgivet: Læsøs guld, der omhandler jomfruhummere. Af nyere fiskekogebøger er bl.a. kommet , der dog er mere allround tilgængelig.