Bøger / skønlitteratur / roman

Vores sjæle om natten


Beskrivelse


Den 70-årige Addie Moore bor alene og har svært ved at falde i søvn. En aften i maj aflægger hun sin nabo, enkemanden Louis, et uventet besøg. Dagen efter pakker Louis sin pyjamas og tandbørste.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 3. maj 2016

Den 70-årige Addie Moore har svært ved at sove om natten. En aften aflægger hun sin nabo, enkemanden Louis, et uventet besøg. Addie har et forslag, der får Louis til at pakke sin tandbørste. Til læsekredse og voksne læsere af stilfærdige kærlighedsromaner.

Fra den dag af sover Louis hos Addie. Nat efter nat ligger de ved siden af hinanden og taler om deres fortid på godt og ondt. Forholdet begynder dog langsomt at krakelere, da Addies 6-årige barnebarn flytter ind hos Addie, og sladderen i den lille by tiltager. Da sladderen når Addies søn, Gene, får det store konsekvenser. Romanen blev den prisbelønnede amerikanske forfatter Kent Harufs sidste roman, inden han som 71-årig døde i 2014. Haruf har flere romaner bag sig. Det er første gang, at han udkommer på dansk.

Det er en stilfærdig og virkelig smuk roman om at turde kærligheden i en sen alder. Meget elegant og bevægende skildres udviklingen i forholdet, der går fra kejtethed til dyb fortrolighed. Det gøres med en melankolsk undertone, der byder idyllen trods og giver læseren en forudanelse om, at omgivelsernes snæversynethed vil få det hele til at vakle. Jeg er på bare 192 sider blevet fan af Kent Haruf.

Og så kom Paulette -Majorens sidste forelskelseOlive Kitteridge og Majorens sidste forelskelse handler begge om at finde kærligheden sent i livet. Denne har en mere alvorlig og melankolsk tone, der kan minde om Elizabeth Strouts Olive Kitteridge, der også foregår i et mindre bysamfund i USAOg så kom Paulette - og handler begge om at finde kærligheden sent i livet. Denne har en mere alvorlig og melankolsk tone, der kan minde om Elizabeth Strouts Olive Kitteridge, der også foregår i et mindre bysamfund i USAOg så kom Paulette - og Majorens sidste forelskelse handler begge om at finde kærligheden sent i livet. Denne har en mere alvorlig og melankolsk tone, der kan minde om Elizabeth Strouts , der også foregår i et mindre bysamfund i USA.


litteratursiden.dk

d. 19. maj 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 19. maj 2016

En sand perle om stille eksistenser og modet til at træffe livsændrende valg selv sent i livet. Kent Haruf er en brillant fortæller, som endelig er oversat til dansk. Jeg er en glad læser! ’Vores sjæl...


Weekendavisen

d. 27. maj 2016

af

af

Morten Wilhelm Scholz

d. 27. maj 2016


Standart

Årg. 30, nr. 4 (2016)

af

af

Claus Schatz-Jakobsen

Årg. 30, nr. 4 (2016)