Bøger / faglitteratur

Vorsø - et fristed for naturen : status over reservatets mangfoldighed 2010


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2010

af

af

Birgit Hald

d. 11. nov. 2010

Gedigen bog for dem der er seriøst interesserede i dansk natur og dens bevarelse, for ornitologisk interesserede og for dem der har haft eller får mulighed for at besøge øen, der har været fredet i 80 år.

Hovedkræfterne bag bogen, Kaj Halberg og Jens Gregersen (JG), har begge haft tilknytning til Vorsø gennem de sidste 30 år, og siden 2000 har JG været opsynsmand på øen. Herudover har en lang række eksperter på forskellige områder samt fotografer og billedkunstnere bidraget til værket. Læseren får en grundig gennemgang med fascinerende nørdede detaljer af øens historie, vegetation, insekter, pattedyr og fugle med særligt fokus på skarven, der her fik sit første fristed. Fredningen og de begrænsede muligheder for at besøge øen giver optimale betingelser for at studere hvad der sker, når naturen får lov til at passe sig selv. Teksten er velskrevet, og bogen er rigt illustreret med gode fotografier og smukke tegninger af især JG. Bagest er der litteraturlister og stikordsregister. Bogens layout er lækkert, og forsidens stemningsfulde tegning af en skarvkoloni giver et fin indgang til den.

Vorsø er nævnt i Danmarks fredede områder (2. udg. 2005), men ellers skal man til forskellige rapporter om udviklingen på øen eller hjemmesiden vorsoe-naturreservat.dk for at læse om den, og der findes ikke sammenlignelig litteratur om andre fredede områder.

Smuk bog der gennemgår naturens udvikling på den fredede ø med særligt fokus på fuglelivet og specielt skarven.


Kristeligt dagblad

d. 4. jan. 2011

af

af

Michael Stoltze

d. 4. jan. 2011


Jæger

Årg. 20, nr. 3 (2011)

af

af

TMN

Årg. 20, nr. 3 (2011)Informationer og udgaver